Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat semnarea a şase contracte, în valoare de aproape 140 de milioane de euro, pentru judeţul Constanţa, fiind vorba de proiecte de modernizare în Portul Constnaţa şi la Aeroportul Internaţional ”Mihail Kogălniceanu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Transporturilor a fost prezent, joi, în staţiunea Mamaia, la semnarea a şase contracte finanţate prin POIM. 
 
“S-au semnat şase contracte. Unul cu aeroportul. E vorba de dezvoltare terminal, turn de control şi parcare pentru Aeroportul Kogălniceanu. Valoarea este de 45, aproape 46 de milioane de euro. Sunt două contracte cu Portul Constanţa, ambele pe Solidarity Lanes, şi trei contracte cu operatorii privaţi pentru dezvoltarea acestei capacităţi portuare a celor trei operatori privaţi. Valoarea totală a celor 6 proiecte este de aproape 140 de milioane de euro - 138,3. E important judeţul Constanţa şi din perspectiva Programului Operaţional de Transporturi. Sunt foarte mari sumele pe care eu am considerat şi colegii mei, şi noi, echipa de la Ministerul Transportului, am considerat necesar că trebuie să fie alocate judeţului Constanţa, fie că vorbim de zona navală, fie că vorbim de zona feroviară sau că vorbim de alternativa Techirghiol şi de zona rutieră”, a declarat Sorin Grindeanu. 
 
Astfel, contractul cu Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu prevede dezvoltarea terminalului, turn de control şi parcare. 
 
Două contracte au fost semnate cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Este vorba de “Drum şi parcare zona cheu fluvio-maritim Port Constanţa şi organizare de şantier” şi de “Parcare Port Zona Sud şi organizarea execuţiei lucrărilor”.
 
De asemenea, au fost încheiate contracte cu Constanta South Container Terminal SRL pentru construire terminal multimodal cu platformă portuară, cu C.Steinweg Romania SR pentru modernizarea şi dezvoltarea Portului Constanţa Sud, prin crearea de facilităţi de operare a containerelor şi mărfurilor şi cu J.T. Oil Terminal Constanţa SRL pentru construirea unui terminal de produse petroliere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.