Angajaţii firmei care asigură transportul public în Ploieşti şi care este deţinută de către Consiliul Local sunt în grevă, luni, transportul public în municipiu fiind afectat în condiţiile în care doar o treime dintre mijloacele de transport în comun au fost scoase pe trasee. Pin această grevă angajaţii firmei de transport vor să atragă atenţia asupra situaţiei financiare precare a societăţii, nefiind prima formă de protest la care recurg aceştia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii societăţii comerciale Transport Călători Express (TCE) SA Ploieşti, firmă al cărei acţionar unic este Consiliul Local Ploieşti, sunt în grevă, luni, protestul fiind declanşat pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra situaţiei financiare precare a societăţii. Reprezentanţi ai sindicatului din cadrul SC TCE Ploieşti au declarat că protestul constă în refuzul majorităţii vatmanilor şi şoferilor de a ieşi pe traseu, în aceste condiţii în municipiul Ploieşti circulând, luni, doar 30 la sută dintre mijloacele de transport în comun.

Angajaţii SC TCE sunt nemulţumiţi că nu au primit bonurile de masă, nu au piese de schimb pentru vehicule şi susţin că, prin subfinanţarea societăţii şi lipsa unei baze materiale adecvate, este pusă în pericol siguranţa călătorilor.

Greva de luni a angajaţilor SC Transport Călători Express Ploieşti nu este prima formă de protest la care recurg angajaţii acestei firme, însă este pentru prima dată în ultima perioadă când transportul public este afectat din cauza protestelor de la TCE.

La începutul acestei luni, aproximativ 100 de salariaţi ai SC Transport Călători Express (TCE) Ploieşti SA au protestat în centrul oraşului, pentru a atrage atenţia asupra dificultăţilor financiare cu care se confruntă societatea, după ce firma a pierdut un proces cu ANAF şi a fost nevoită să plătească la buget peste 12 milioane de lei, bani pe care inspectorii fiscali i-au imputat sub formă de TVA şi ulterior majorări de întârziere pentru servicii de transport pe care firma de transport public le-a efectuat în favoarea unor categorii sociale cum ar fi pensionari, persoane cu handicap sau studenţi şi elevi care au beneficiat de subvenţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.