Copilul de zece ani dispărut într-o pădure din Gorj, a fost găsit, vineri seară, de un voluntar, la 9 kilometri de locul unde a dispărut de lângă mama sa. Operaţiunea de căutare a băiatului care suferă de autism a fost dificilă, el neputând fi strigat şi neconştientizând pericolele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Speriat, dezorientat şi tremurând de frig. Aşa l-a găsit un voluntar, din Motru, pe Alex, minorul care se pierduse în pădurea din Ciuperceni. Părinţii ne-au spus că pe minor, fiind un copil cu nevoi speciale (autism – n.r.), îl sperie zgomotele, astfel că nu era o idee bună să îl strigam, în speranţa că ne va auzi şi se va îndrepta către noi. Soluţia a fost să străbatem pădurea în lung şi-n lat, încrezători că vom da de urmă minorului”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii IPJ Gorj.  

Potrivit acestora, părinţii copilului au precizat că acesta nu conştientizează pericolele, nu are frică de animale, întuneric sau apă.  

”Ne puteam aştepta la ce era mai rău, dacă nu îl găseam în scurt timp, deoarece se lăsase deja întunericul de câteva ore bune. Astăzi s-a evitat o tragedie, prin aceea că un copil a scăpat nevătămat dintr-o întâmplare care îi putea fi fatală. Minorul a fost găsit de domnul Cristi, un voluntar din Motru, la aproximativ 9 km de locul dispariţiei, respectiv în zona satului Olteanu şi a fost încredinţat părinţilor, întorcându-se în sânul familiei”, au mai transmis poliţiştii din Gorj.  

La operaţiune de salvare au participat peste 100 de voluntari, reprezentanţi ai ISU, IJJ, SDN, Salvamont, echipei de off-road, reprezentanţilor Asociaţiei de vânătoare, Direcţiei Silvice, Poliţiei Locale Motru şi autorităţilor publice locale.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.