Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că un concurs de eseuri privind noţiunile juridice va fi organizat în judeţul Călăraşi, iar elevii de liceu se pot înscrie în această competiţie până pe data de 18 septembrie şi pot câştiga premii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un subiect care mie mi-este foarte apropiat şi îmi doresc să îl abordez cu prioritate în acest mandat este cel legat de educaţia juridică. E o prioritate de mandat şi în acelaşi timp o preocupare constantă a mea ca parlamentar pentru că din discuţiile cu avocaţii, judecătorii, procurorii, societatea civilă, cu profesorii, să ştiţi, chiar şi cu o parte din media, a reieşit că foarte multe lucruri păcătoase din societatea românească sunt cauzate de acest vid în cunoştinţele juridice, mai ales în rândul generaţiei tinere”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PNL Călăraşi.

Ministrul Justiţiei a mai anunţat că va avea loc un concurs de eseuri, iar elevii de liceu din Călăraşi se pot înscrie până pe 18 septembrie, o competiţie prin care tinerii se pot apropia de noţiunile juridice şi pot câştiga premii.

„La Călăraşi am avut în barou un partener extraordinar, dar nu doar în barou, ci şi în Inspectoratul Şcolar General şi îi mulţumesc cum a gestionat acest proiect la nivel de inspectorat. Ştiu că în 2018, de exemplu, 23 de unităţi de învăţământ au generat genul acesta de activitate, de educaţie juridică şi anul acesta este un concurs în desfăşurare. Vreau să le transmit celor 5.600 de elevi de liceu din Călăraşi să participe la un concurs pe care l-am iniţiat care va avea loc până pe data de 18 septembrie. Este un concurs de eseuri cu premii pentru ca tinerii să se simtă atraşi de această competiţie, un concurs care în opinia mea îi face pe tineri să se apropie de noţiunile juridice atât de importante pentru ei şi pentru destinul pe care îl vor avea în continuare”, a mai explicat Gorghiu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.