Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit într-o autoutilitară condusă de cu cetăţean bulgar în vârstă de 41 de ani, aproximativ 4.000 de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute. De asemenea, în cadrul unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport au fost descoperite peste 1.300 de bunuri contrafăcute, constând în articole vestimentare şi de marochinărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cursul acestei dimineţi, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unei autoutilitare, conduse de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, 62 de colete care conţineau deodorante de cameră. Existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, colegii noştri au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, constatând faptul că, în coletele sus-menţionate de aflau de fapt parfumuri, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 3.994 de parfumuri. Şoferul autoutilitarei a declarat poliţiştilor de frontieră faptul că nu deţine documente de provenienţă pentru marfa transportată. Bunurile sus-menţionate, în valoare de aproximativ 1.397.900 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de frontieră.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, colegii noştri au descoperit în urma unor controale efectuate asupra a trei mijloace de transport, peste 1.300 de bunuri contrafăcute, constând în articole vestimentare, de marochinărie şi parfumuri, mai arată sursa citată.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că, bunurile aparţineau unor cetăţeni străini, doi turci, în vârstă de 39, respectiv 49 de ani şi unui bulgar, în vârstă de 43 de ani.

Bunurile, estimate la o valoare de 183.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

„Faţă de cei patru cetăţeni străini, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet”, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.