Medicul Valeriu Gheorghiţă anunţă că programul tuturor centrelor de vaccinare va fi redus de la 12 la 6 ore zilnic, în următoarele două sau trei săptămâni, decizia fiind luată pe fondul unor evaluări privind eficienţa centrelor de vaccinare. În prezent, peste un sfert dintre centrele de vaccinare deschise au activitatea suspendată, iar 60% dintre cele funcţionale aveau deja programul de funcţionare redus la şase ore pe zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În momentul de faţă aproximativ 26% din centrele de vaccinare care au fost active la nivel naţional au activitatea suspendată temporar, aproximativ 60% din centrele de vaccinare care sunt în momentul de faţă active şi anume 603 centre au programul de lucru redus la 6 ore şi am transmis, în urma unor evaluări pe care le facem periodic în ceea ce priveşte eficienţa centrelor de vaccinare, ca programul de lucru al tuturor centrelor de vaccinare să fie redus la 6 ore în loc de 12 ore în perioada următoarelor 2 săptămâni, 3 săptămâni. În funcţie de adresabilitatea pe care o vom înregistra sigur că programul poate să revină la forma iniţială sa putem reactiva anumite centre care au fost suspendate temporar”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă marţi.
Acesta a menţionat că autorităţile se aşteaptă la o adresabilitate „în creştere” în ceea ce priveşte vaccinarea, în perioada următoare, pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri. El a reafirmat că studiile confirmă beneficiile vaccinări, indiferent de tipul de vaccin, în ceea ce priveşte prevenirea riscului de spitalizare şi deces.
În ceea ce priveşte vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie, la nivel naţional aceasta se desfăşoară în 2730 de cabinete, până pe 22 august fiind vaccinate în aceste cabinete peste 346.000 de persoane, 55% dintre acestea în mediul rural. 
De asemenea 149 de spitale publice şi 26 de unităţi private asigură vaccinarea pentru pacienţii cu boli cronice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.