Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a anunţat că în campania de vaccinare vor fi implicaţi aproximativ 1.500 de medici, aproape 4.500 de asistenţi medicali, circa 1.500 de registratori, la care se adaugă şi alte categorii de personal care vor organiza persoanele din apropierea centrelor de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Estimarea legată de personalul care va fi înscris în echipele de vaccinare este de circa 1.500 de medici, circa 4.500 de asistenţi medicali şi circa 1.500 de registratori la care se adaugă celelalte categorii de personal care vor avea în vedere organizarea persoanelor din apropierea centrului de vaccinare, îndrumarea acestor, forţe de ordine şi alte categorii de personal – servicii de curăţenie”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, întrebat într-o conferinţă de presă vineri cât personal medical va fi implicat în campania de vaccinare anti-COVID. 

Cu privire la costurile campaniei, acesta a spus că vor fi mult mai mici, comparativ cu ce consecinţe are pandemia de coronavirus în momentul de faţă.

„Legat de costurile efective ale campaniei de vaccinare, pot să vă spun cu siguranţă vor fi mult mai mici decât consecinţele pe care această pandemie le are în momentul de faţă. Este un lucru absolut cunoscut faptul că activitatea de vaccinare şi vaccinarea ca măsură de prevenţie a unei boli transmisibile este dovedită cost-eficientă, indiferent de tipul de vaccin de care vorbim. Consecinţa legată de apariţia unor cazuri severe, internări, pierderi de vieţi omeneşti, oprirea economiei, oprirea activităţilor sociale este de departe mult peste valoarea estimată a unei campanii de vaccinare”, a completat Gheorghiţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.