Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a declarat, întrebat vineri ce transmite românilor sceptici la vaccinarea anti-COVID, că numai o campanie de informare şi o comunicare directă poate livra o informaţie ştiinţifică, validată şi din surse sigure. El a adăugat că doar printr-o informare bună fiecare român poate decide dacă vrea sa nu să se vaccine şi a dat reasigurări că vor fi folosite doar vaccinurile care sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Doar o campanie de informare şi comunicare corectă poate să livreze o informaţie ştiinţifică, validată, din surse sigure şi doar printr-o bună informare fiecare persoană poate să decidă în final dacă doreşte să se vaccineze sau nu. Aş sublinia încă o dată aspectul legat de faptul că vaccinarea este gratuită, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, nu este condiţionată. Se vor folosi doar vaccinuri care vor primi autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi încă un deziderat important – siguranţa activităţii de vaccinare reprezintă pentru noi prioritatea zero”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, întrebat ce mesaj transmite românilor sceptici la vaccinare, în contextul în care un studiu arată că 4 din 10 români nu ar vrea să se vaccineze. 

Acesta a adăugat că deoarece siguranţa vaccinării este prioritatea zero a CNCAV este pregătită riguros activitatea în cadrul campaniei de vaccinare.

„Din acest punct de vedere pregătim cu temeinicie şi cu maximă rigurozitate activitatea din cadrul campaniei de vaccinare. Înţelegem cât se poate de bine nevoia timpului scurt în care se desfăşoară evenimentele, dar înainte de toate este important să fim pregătiţi aşa încât să putem face faţă aceste provocări fără precedent”, a completat Gheorghiţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.