Coordonatorul campaniei naţional de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, consideră că, dacă măsurile care sunt luate de autorităţi pentru a scădea numărul de cazuri de infectare cu COVID nu sunt dublate de o creştere a ratei de acoperire vaccinală, România va avea aceeaşi populaţie susceptibilă la îmbolnăvire, explicând că este nevoie de o viziune nu doar pentru o lună sau două, ci pentru o perioadă mai lungă de timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, în conferinţă de presă, cum i se pare faptul că în Parlament a fost respinsă urgentarea votării legii referitoare la certificatul digital. 
 
"Dacă s-a respins urgentarea, eu înţeleg că nu avem o urgenţă epidemiologică şi cred că ceea ce semănăm în momentul de faţă, asta o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care îl înţeleg ca om şi coordonator al campaniei de vaccinare. Cred că trebuie să luăm acele măsuri care să fie coerente, să fie logice încât, pe de o parte, să asocieze o reducere a riscului de infectare la nivel populaţional, dar în egală măsură să stimuleze rata de vaccinare. Dacă măsurile noastre sunt doar pentru a scădea numărul de cazuri, cum pot să fie anumite măsuri restrictive, dar în niciun fel nu reuşim să creştem rata de acoperire vaccinală, vom avea aceeaşi populaţie receptivă şi susceptibilă la îmbolnăvire în perioada lunilor următoare. Situaţia nu se va schimba. Trebuie să avem o viziune în momentul de faţă nu pentru o lună, nu pentru două luni, ci pentru perioada lunilor următoare şi chiar anul viitor”, a transmis Gheorghiţă.
 
Întrebat dacă ar fi prea târziu ca această lege să fie adoptată la finalul lunii noiembrie, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns: "Niciodată nu este prea târziu, însă, cred că este simplu de înţeles în momentul de faţă, cu cât vom accelera rata de vaccinare, cu atât mai mult îi protejăm pe cei vulnerabili, pe cei care se infectează şi ajung la spital cu forme grave în terapie intensivă şi care îşi pierd viaţa”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.