Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat luni că sunt deja înscrise pe listele de aşteptare 77.000 de persoane pentru vaccinarea anti-Covid-19 din 30 de judeţe care au fost deja operaţionalizate. El a menţionat că persoanele din etapa a treia se pot înscrie în centrele unde sunt locuri libere, iar dacă acestea sunt ocupate vor intra pe o listă de aşteptare. Gheorghiţă a mai explicat că duminică, după ora 18:00, s-a dat posibilitatea să se înscrie persoane pentru lista de aşteptare, dar că aceasta a fost o etapă premergătoare perioadei de sincronizare a bazei de date tocmai pentru a pune în funcţiune această listă de aşteptare pentru a începe etapa a treia

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“30 de judeţe au fost deja operaţionalizate, practic s-a intrat în procedură pentru operaţionalizarea ultimului calup de 12 judeţe, inclusiv Capitala. Deja sunt înscrise aproximativ 77.000 de persoane pe aceste liste de aşteptare, deci iată că în judeţele în care s-a finalizat procedura de operaţionalizare a listelor de aşteptare lucrurile funcţionează şi persoanele respective au putut să opteze pentru a trece în această listă de aşteptare. (...) Va apărea un mesaj pe platformă când se vor finaliza toate procedurile operaţionale pentru că la acest moment este posibil să apară acest întârzieri în funcţionarea platformei pentru că se lucrează pe o platformă aflată în producţie care are zeci de mii de utilizatori în acest moment care o accesează”, a explicat Valeriu Gheoghiţă. 
Întrebat dacă va exista posibilitatea ca oricine să se poată programa pentru vaccinare, coordonatorul campaniei naţionale a răspuns: “S-a deschis etapa a treia. Pot să vă spun că persoanele care sunt în etapa a treia, pe centrele de vaccinare unde sunt locuri libere pot să se înscrie şi să ocupe direct acele locuri libere. Asta s-a anunţat din timp că pe data de 15 martie va fi deschisă etapa a treia astfel încât în momentul în care o persoană intră pe platformă şi îşi creează cont se poate programa într-un centru de vaccinare care are locuri libere, iar atunci când nu mai sunt locuri libere se activează automat acea listă de aşteptare şi persoana respectivă va opta, dacă doreşte, bineînţeles, să treacă pe acea listă de aşteptare. Ieri după ora 18 a fost o perioadă foarte scurtă în care s-a ridicat acea restricţie şi s-a dat posibilitatea să se înscrie persoanele pentru lista de aşteptare, a fost o etapă premergătoare perioadei de sincronizare a bazei de date tocmai pentru a pune în funcţiune această listă de aşteptare pentru a începe etapa a treia”.

Etapa a lll-a a campaniei de vaccinare anti-COVID începe luni, în localităţile cu rata de infectare peste 4,5 la 1.000 de locuitori. De la ora 9:00, se deschid succesiv şi listele de aşteptare pe judeţe, Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării a avertizat că e posibil ca aplicaţia să funcţioneze cu întârzieri din cauza perioadelor de mentenanţă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.