Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că, în primele două săptămâni de la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare, au fost vaccinate peste 350.000 de persoane, iar dintre acestea peste 27.000 de persoane reprezintă angajaţi din învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, din persoanele vaccinate până acum în faza a doua, persoanele cu boli cronice, de peste 65 de ani şi din centrele medico-sociale reprezintă aproape 79%.
 
"Vaccinarea persoanelor din etapa a doua care a început în data de 15 ianuarie, până la data de 1 februarie au fost vaccinate 350.371 de persoane cu prima doză. Dintre acestea, persoanele vulnerabile, însemnând persoane cu boli cronice, persoane peste 65 de ani, persoanele din cele 1.884 de centre medico-sociale şi rezidenţiale şi persoanele cu diverse grade de handicap reprezintă aproape 79%. Vă pot spune defalcat pe categorii de risc: persoane cu boli cronice – 79.274, persoane cu vârste peste 65 de ani - 172.327, persoanele din centrele medico-sociale – 24.234 şi persoanele cu diverse grade de handicap care sunt vaccinate la domiciliu până la acest moment - 382 de persoane. Persoanele care deservesc activităţi esenţiale au fost vaccinate într-un număr de 74.154, ceea ce reprezintă aproximativ 21% din numărul total al persoanelor vaccinate, începând cu data de 15 ianuarie”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a prezentat şi situaţia persoanelor vaccinate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne. 
 
"Pentru că au fost o serie de discuţii legate de vaccinare în centrele din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, pot să vă spun personalul din Ministerul Apărării Naţionale vaccinat este în număr de 18.876, ceea ce reprezintă 3,15 la sută din numărul total al persoanelor vaccinate începând din data de 27 decembrie. Pot să vă spun că, din aceste persoane, 5.080 de persoane sunt din categoria personalului medical, ceea ce reprezintă un grad de acoperire vaccinală de 97,1%. Restul sunt 2.476 de persoane care reprezintă veterani de război, pensionari peste 65 de ani, 2.149 de persoane cu boli cronice, iar restul 5.667 de persoane reprezintă personal militar care este detaşat în misiuni permanente, în misiuni din teatrele de operaţii, personal aeronautic şi navigant şi din serviciul de luptă. În centrele din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, în aceeaşi perioadă au fost vaccinate 12.885 de persoane, ceea ce reprezintă 2,1% din numărul total al persoanelor vaccinate la nivel naţional, începând cu data de 27 decembrie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.
 
El a menţionat că, până în prezent, s-au vaccinat peste 27.000 de persoane care lucrează în învăţământ. 
 
"În ceea ce priveşte personalul din învăţământ, pot să vă spun că au fost vaccinate până la acest moment peste 27.000 de persoane, ceea ce reprezintă circa 14% din numărul de persoane care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina şi mai sunt programate la acest moment circa 110.000 de persoane din sistemul de învăţământ”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare. 
 
El a afirmat că în prezent sunt active 578 de centre de vaccinare la nivel naţional. 
 
"Numărul de centre de vaccinare active la acest moment, la nivel naţional sunt 578 de centre, din care pentru etapa 1 care continuă efectuarea rapelului - 269 de centre, aceste centre urmează să fie închise în perioada următoare după ce se definitivează etapa de vaccinare cu doza de rapel, am şi cerut ca până vineri de la direcţiile de sănătate publică să ni se comunice centralizat momentul în care se va termina rapelul pentru fiecare centru şi data la care se preconizează închiderea acestor centre”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a precizat că pentru etapa a doua sunt prevăzute 212 centre de vaccinare, cu 337 de fluxuri. 
 
"Pentru etapa a doua sunt prevăzute 212 centre de vaccinare cu 337 de fluxuri, asigurând o capacitate de vaccinare de circa 20.220 de persoane, la acestea se adaugă 97 de centre din reţeaua mea MAI şi MApN, reprezentând de fapt 37 de centre din reţeaua MAI şi 60 de centre în reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, dintre care 14 sunt cele din prima etapă, spitalele militare şi institutele medico-militare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.