Coordonatorul campaniei naţional de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că în Bucureşti a fost depăşită rata de vaccinare de 50 la sută, iar 40 la sută dintre judeţe au o acoperire de peste 30 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pot să vă spun o veste bună, în momentul de faţă, la nivelul municipiului Bucureşti s-a depăşit rata de acoperire vaccinală de 50% din populaţia rezidentă eligibilă de peste 12 ani, mai exact este 50,15%, urmată de judeţul Cluj, care are în momentul de faţă o rată de acoperire vaccinală de 46,32 la sută”, a declarat Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.
 
El a precizat că peste jumătate din judeţe au o acoperire vaccinală între 20-30%. 
 
"40% din judeţe, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, aproximativ 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi mai sunt două judeţe: Giurgiu, Suceava care au o rată de acoperire vaccinală aproape de 20%, în jur de 19,7%. La acest moment avem aproximativ 581 de centre de vaccinare active, cu 837 de fluxuri”, a explicat Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.