Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că faptul că vorbim de un prag de 15.000 sau de 20.000 de cazuri de COVID nu are importanţă în condiţiile în care capacitatea în secţiile de Terapie Intensivă este la maxim, iar orice caz în plus este unul care nu va avea o rezolvare "aşa cum trebuie din punct de vedere medical".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat joi, după ce a făcut doza trei de vaccin anti-COVID, la câte cazuri preconizează că va ajunge România în perioada următoare. 
 
"Totul depinde de ceea ce vom face de azi înainte. Varianta Delta are un potenţial enorm de a genera mii şi mii de cazuri în fiecare zi. De ce? Pentru că sunt sute de mii de persoane care nu au niciun fel de grad de protecţie. Sunt încă persoane, pe care le vedem cu toţii, în mijloacele de transport în comun, acolo unde stau umăr la umăr, care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii bolii, care nu folosesc masca de protecţie. Trebuie să fim solidari cu toţii şi să înţelegem că nu putem să răzbim în felul acesta dacă nu se implică activi, dacă nu suntem solidari, dacă nu avem încredere în corpul medical”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.
 
El a precizat că secţiile de ATI sunt pline şi orice caz în plus este unul care nu va avea o rezolvare aşa cum trebuie din punct de vedere medical. 
 
"Faptul că vorbim de un prag de 15.000 de cazuri, de 20.000 de cazuri nu are revelanţă în condiţiile în care vedem că în momentul de faţă capacitatea în secţiile de Terapie Intensivă este la maxim. Este deja depăşit. Orice caz în plus este un caz care nu va avea o rezolvare aşa cum trebuie din punct de vedere medical, iar eforturile şi pierderile vor fi mult mai mari pentru o situaţie pe care altfel am putea să o rezolvăm mult mai uşor şi într-un timp cât mai scurt”, a explicat Gheorghiţă.
 
Întrebat când am putea vedea o ameliorare a numărului de cazuri, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns: "Ştim că undeva într-o perioada de 10-14 zile, este foarte greu să observăm o schimbare a evoluţiei cazurilor, a creşterii numărului de cazuri. După două săptămâni, dacă începând de astăzi suntem mai atenţi şi mai precauţi în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de prevenţie, mergem să ne vaccinăm într-un număr mai mare şi aici atrag atenţia în mod deosebit către persoanele vulnerabile, către cei în vârstă, avem persoane peste 80 de ani care nu sunt vaccinate într-o proporţie covârşitoare ceea ce nu este deloc bine pentru că au un risc foarte mare de infecţie şi de evoluţie gravă".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.