Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 Valeriu Gheorghiţă a declarat că, până în prezent, nu au apărut reacţii necunoscute la vaccinurile împotriva coronavirusului sau care nu se regăsesc în rezumatul caracteristicilor produsului. El a mai spus este probabil să coincidă ca decesul unei persoane să survină după ce o persoană s-a vaccinat, iar cauza morţii trebuie transmisă opiniei publice pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe măsură ce noi vom vaccina un număr şi mai mare de persoane şi obiectivul nostru este ca până în septembrie să vaccinăm peste 10 milioane de persoane, ţinând cont de faptul că în România, din nefericire,  zilnic se înregistrează între 500 şi 700 de decese din diverse cauze, probabilitatea acestor evenimente coincidente între administrarea unui vaccin şi faptul că o persoană din păcate decedează în perioada următoare, nu trebuie să ridice aceste semne de întrebare, dimpotrivă ele cred că trebuie tratate cu seriozitate şi transmis opiniei publice care sunt cauzele decesului tocmai pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară la Antena 3.

Întrebat dacă a apărut o reacţie adversă mai îngrijorătoare la vaccinul împotriva COVID-19, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns: „Până la acest moment nu au apărut reacţii necunoscute sau reacţii care nu erau menţionate în rezumatul caracteristicilor produsului”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„La nivel mondial sunt peste 100 de milioane de persoane vaccinate, Agenţia Europeană a Medicamentului colectează şi evaluează periodic toate datele de siguranţă chiar a apărut pe 28 ianuarie primul raport al AEM în ceea ce priveşte profilul de siguranţă al vaccinului de la Pfizer şi nu au fost înregistrate alte reacţii adverse comparativ cu ce era deja menţionat în rezumatul caracteristicilor produsului”, a completat Gheorghiţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.