Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 10 pacienţi au raportat evenimente trombo-embolice după vaccinare, la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, el precizând că "există dubii foarte mari asupra acestor date", care nu au fost încă investigate medical. El menţionează că nu au fost primite semnale în acest sens din partea cadrelor medicale la care să se fi prezentat pacienţi cu asemenea probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, care sunt datele primite la nivel naţional în ceea ce priveşte reacţiile adverse legate de "evenimente trombo-embolice severe2 post-vaccinare cu serul AstraZeneca sau cu celelalte două vaccinuri anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă a explicat că la Agenţia Naţională a Medicamentului au fost raportate de către pacienţi 10 modificări de coagulare sau evenimente trombo-embolice, însă niciunul nu a fost "confirmat din punct de vedere medical şi investigat".
 
"Ne-am uitat peste aceste date, pot să vă spun că există dubii foarte mari asupra veridicităţii acelor date, dar ele necesită o confirmare şi o investigare completă din punct de vedere medical. Nicio reacţie adversă raportată de profesioniştii din domeniul sănătăţii nu menţionează un eveniment trombo-embolic. De asemenea sunt alte două evenimente raportate şi pentru vaccin de la compania Pfizer, iar în ceea ce priveşte tipul loturilor, erau trei loturi diferite din care se raportau aceste evenimente. Poate important de precizat este că majoritatea din aceste reacţii au fost raportate în perioada 11-14 martie, deci practic după ce a apărut acest semnal în spaţiul public”, a adăugat el.
 
El a precizat că toate semnalele sunt "analizate cu maximă rigurozitate şi seriozitate"şi concluziile vor fi făcute publice de către autorităţile române. De asemenea, România centralizează datele legate de acest aspect şi le raportează la Agenţia Europeană a Medicamentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.