Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a cerut guvernatorului regiunii Cernăuţi, Serghii Osaciuk, instituirea unui culoar prin care camioanele cu ajutoare din România să poată intra mai uşor pe teritoriul Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Flutur s-a întâlnit, duminică seară, în vama Siret cu guvernatorul regiunii Cernăuţi, Serghii Osaciuk, discuţiile vizând problemele apărute la trecerea frontierei între Ucraina şi România.

"Am un mesaj din partea Guvernul României, pentru că am discutat acum jumătate de oră cu primul ministru. I-am spus că dorim să ne întâlnim să stabilim modalitatea de a vă ajuta. Am văzut că a început să se circule mai repede în punctul de frontieră de la Porubne, mai ales copiii şi mamele şi salut această fluidizare a traficului. Vreau să vă asigur că dincolo noi suntem organizaţi cu tabere, autocare, microbuze, mâncare pentru ca oamenii să plece în diferite hoteluri din România. Dacă puteţi, există foarte mulţi oameni cu alimente, cu pachete multe dincolo şi dacă putem intra să le distribuiţi şi în interior am fi bucuroşi", i-a spus Gheorghe Flutur guvernatorului regiunii Cernăuţi.

Totodată, Flutur a explicat că sunt coloane de maşini pe teritoriul României care vin cu ajutoare pentru cetăţenii ucraineni.

"Mă gândesc să ne organizăm să intrăm cu maşini, cu ajutoare către dumneavoastră. Asta din partea judeţului Suceava. La nivel central am câteva mesaje. Dacă putem pune împreună la punct transportul de ajutoare pe calea ferată la Vadu Siret. Fie că vorbim de combustibil, alimente sau haine, aş vrea să stabilim oameni de contact şi să demarăm această acţiune. Premierul României m-a rugat să vă spun această problemă, că dorim să venim cu ajutoare în zona Vicşani-Vadu Siret. De asemenea, avem o solicitare, pentru că sunt transportatori, mulţi şoferi de TIR care sunt de multe zile blocaţi în trafic, să ne ajutaţi să plece, să deblocăm graniţa. Am vrea să le trimitem şi nişte alimente dacă se poate pentru că au nevoie şi ne-au sunat să îi ajutăm. Tot o întrebare de la domnul prim-ministru este legată de un culoar mare de ajutoare, pentru că putem să aducem sute de TIR-uri de ajutoare. Să ne garantaţi o siguranţă a acestor coridoare", i-a mai transmis şeful CJ Suceava Gheorghe Flutur, guvernatorului regiunii Cernăuţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.