Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă la Suceava cu avionul, în Sâmbăta Paştelui, acţiunea fiind organizată de Consiliul Judeţean, împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că a convenit împreună cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor să organizeze şi în acest an evenimentul, Lumina Sfântă urmând să fie adusă la Suceava cu un avion privat, înainte de Înviere. 
 
"O delegaţie de la Arhiepiscopie va pleca pentru aducerea Luminii Sfinte, cu un avion privat, aşa cum a fost şi în anii trecuţi. Încă din anul 2009, CJ Suceava s-a implicat în acest eveniment, inclus în Programul Paştele în Bucovina", a afirmat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
 
El a precizat că în duminica Paştelui, pe 16 aprilie, va avea loc un eveniment special la Muzeul Satului Bucovinean din municipiul Suceava. 
 
"Începând cu ora 12:00 va avea loc slujba la biserica din cadrul Muzeului, apoi un concert de toacă, coruri şi clopotele Bucovinei, urmat de un excepţional concert de tobe şi toacă susţinut de maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara "10 Prăjini". Suceava a devenit un pol de atracţie deosebit, iar aceste forme de turism cultural, religios, se vede că au prins contur puternic în ultimii ani", a adăugat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.