Gheorghe Dincă, reţinut în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Olt, a recunoscut că a ucis-o pe aceasta, precum şi pe adolescenta de 18 ani dispărută din aprilie. Bărbatului i s-a făcut rău în timpul audierii la DIICOT Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Zeci de persoane s-au strâns în faţa casei lui Gheorghe Dincă. Mama fetei dispărută în aprilie a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău

UPDATE: Audierea va fi reluată la ora 20.00. Anunţul a fost făcut de avocatul din oficiu al acestuia.

„A dat declaraţii, suntem în cursul declaraţiei. Nu pot să vă dau detalii, doar că şi-a recunoscut faptele. Are păreri de rău, probabil de aceea i s-a făcut rău. A cedat sub efectul complexului pe care l-a avut cu privire la faptele săvârşite. (...) Mi-a spus că azi-noapte aproape nu a dormit”, a declarat avocatul.
 
El a spus că nu s-a discutat despre alte posibile fapte.
 
„Traficul de persoane implica aceste dosare. Incriminarea a fost făcută pe trafic de persoane pentru că nu erau suficiente probe în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de omor. Erau probe că a săvârşit nişte fapte. Alte dosare nu erau, pentru că am văzut fişa de cazier judiciar şi are cazierul curat”, a mai explicat acesta.
 
Avocatul a precizat că nu poate da detalii fiind în curs cercetarea penală, dar că în curând, odată cu trimiterea în judecată, vor fi cunoscute toate detaliile.
 
„S-au dat detalii cu privire la modul de săvârşire a infracţiunilor”, a precizat el, menţionând că în mod cert va avea loc şi o reconstituire.
 
Acesta a explicat şi cum a ajuns să fie avocatul lui Gheorghe Dincă: „Eu am fost avocat înscris pe o listă de avocaţi de serviciu care prestăm activitate de asistenţă juridică obligatorie. La nivel de Barou Dolj se întocmeşte o listă cu avocaţi care prestează avocatură din oficiu şi în momentul în care suntem de serviciu suntem contactaţi. Eu am fost contactat la ora 3 şi jumătate alaltăieri noapte. Eu n-am ştiut în ce dosar”.

„Nu pot să vă furnizez informaţii despre context, s-au recunoscut faptele (cele două crime - n.r.). Este vorba despre datele care se ştiau, nu sunt alte informaţii. Sunt toate datele care au fost furnizate. (...) Nu există alte crime. Nu ştiu ce l-a făcut să recunoască faptele. Ştiu doar că a recunoscut”, a declarat avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă.

Avocatul a precizat ulterior, la Antena 3, că bărbatul „a indicat inclusiv unde le-a ucis, s-au dat detalii inclusiv la modul în care s-a realizat fapta”.
 
Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele în timp ce era acasă împreună cu anchetatorii, care cercetează în continuare locuinţa acestuia.
 
Până acum, acesta a susţinut că este nevinovat.
 
Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT, a declarat, duminică după-amiază, la Caracal, la plecarea de la casa suspectului în cazul dispariţiei fetei de 15 ani, că nu există până acum niciun buletin preliminar de analiză a probelor prelevate în acest caz şi că primele rezultate vor veni probabil astăzi. Ea a spus că în locuinţa bărbatului se cercetează haos, fiind lucruri îngrămădite peste tot şi că sunt şi gropi cimentate care vor fi cercetate. La sosirea aici, Giorgiana Hosu declara că colegii ei sunt acolo „de la 3 dimineaţa de pe data de 26 (vineri - nr.)” şi că fac tot ce este omeneşte posibil.
 
Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a declarat că testele ADN arată că ea s-a aflat în maşina lui Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul arestat preventiv pentru viol şi trafic de minori, fiind găsite fire de păr ale adolescentei în autovehiculul respectiv.
 
Sâmbătă, bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spunea că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.
 
Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii ar fi ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.
 
În locuinţă s-au găsit, într-un butoi, rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii cred că ar putea fi şi rămăşiţele adolescentei dispărute în aprilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.