Generalul de brigadă Gheorghe Vişan a preluat, de luni, comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica” după ce fostul comandant general maior Petrică Lucian Foca a fost numit comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite din cadrul Statului Major General.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul ceremoniei militare care a avut loc în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, generalul Gheorghe Vişan a primit Drapelul de Luptă şi comanda unităţii de la generalul Petrică Lucian Foca. La acţiune au mai participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major General, Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi comandanţi de mari unităţi şi unităţi din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica”, dar şi autorităţi locale în frunte cu prefectul judeţulului Buzău, Carmen Ichim, preşedintele Consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu şi viceprimarul Ionuţ Apostu.

Generalul de brigadă Gheorghe Vişan s-a născut în 12 Octombrie 1961 în Vălenii de Munte, Prahova. În anul 1980 a absolvit Liceul Militar "Dimitrie Cantemir”, iar  1983 a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu” (arma Infanterie). După absolvirea şcolii militare a fost repartizat la Regimentul 7 Mecanizat, unde a îndeplinit funcţii de comandant pluton şi companie. În anul 1987, a urmat cursul de comandanţi de companie infanterie, iar în anul 1988 cursul de armament greu de infanterie. Între anii 1991 si 1993 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare.

După absolvire a fost repartizat ca ofiţer de stat major în comandamentul Brigăzii de Gardă „Mihai Viteazul”, unde şi-a desfăşurat activitatea pentru o perioadă de şapte ani.

În 1998, a absolvit cursul intensiv de limbă germană. Ulterior, în 1999, a absolvit Colegiul German de Stat Major şi Cursul de Operaţii Întrunite şi Multinaţionale, ambele în cadrul Academiei de Conducere a Bundeswehr-ului, Hamburg, Germania.

Între anii 2000 si 2009 a ocupat diferite funcţii în cadrul Statului Major General, iar în această perioadă a urmat cursurile referitoare la Forţa Întrunită Multinaţională în Lisabona/Portugalia şi Karup/Danemarca.

Datorită vastei sale experienţe, în anul 2005 a fost detaşat în Irak, ca locţiitor al şefului operaţiilor la Divizia Multinaţională Centru-Sud/ MND-CS în cadrul Operaţiei „IRAQI FREEDOM”. În acelaşi timp a fost reprezentantul naţional al României în Irak.

În 2009, a fost numit şef de stat major la Divizia 1 Infanterie ”DACICA”, iar în 2014 comandant al Brigăzii 2 Infanterie „ROVINE”.

Între 2014-2015, generalul de brigadă Gheorghe VIŞAN a îndeplinit funcţia de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite din Bucureşti, iar începând cu 01 septembrie 2015 a fost numit şef de stat major la Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est.

În anul 2016 a absolvit cursul NATO Senior Officer Policy, organizat la Şcoala NATO din Oberammergau, Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.