Consiliul de Administraţie al Assicurazioni Generali a aprobat, într-o întâlnire prezidată de Gabriele Galateri di Genola, crearea unui Fond Internaţional Extraordinar de până la 100 de milioane de euro dedicat luptei împotriva situaţiilor de urgenţă Covid-19 la nivel internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondul, care va ajuta în primă instanţă Italia, dar va fi disponibil şi în alte ţări în care Generali activează, va oferi asistenţă imediată în această criză care evoluează rapid şi, pe termen mediu, urmăreşte să sprijine eforturile de redresare economică în ţările afectate. Angajaţii Generali vor putea dona către acest fond.

”Cu ajutorul acestui fond extraordinar, mobilizăm imediat resurse concrete pentru a răspunde la situaţia de urgenţă generată de Covid-19. Generali doreşte să fie lider în cadrul comunităţii internaţionale pentru a face faţă atât unei crize de sănătate, cât şi uneia economice. Trebuie să lucrăm împreună pentru a avea succes în această bătălie”, au declarat preşedintele Assicurazioni Generali, Gabriele Galateri di Genola, şi CEO-ul Grupului Generali, Philippe Donnet.

Ca parte a planului, o primă tranşă de până la 30 de milioane de euro va fi disponibilă pentru a sprijini situaţia de urgenţă extraordinară din Italia. Investiţiile prioritare vor fi decise împreună cu Sistemul Naţional de Sănătate Italian şi cu Protecţia Civilă Italiană (Protezione Civile), lucrând împreună cu Comisarul Extraordinar numit de guvern pentru situaţia de urgenţă Covid-19.

”Finanţarea rămasă va fi orientată către situaţii în care grupul poate avea un impact semnificativ direct: clienţi Generali care sunt în circumstanţe dificile ca urmare a crizei, cum ar fi întreprinderile mici şi mijlocii ale sectoarelor afectate de criză, precum şi angajaţii lor”, precizează grupul.

Generali este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări şi management al activelor. Înfiinţat în 1831, este prezent în 50 de ţări, cu un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019. Are aproape 72.000 de angajaţi şi 61 de milioane de clienţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.