Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că la nivel naţional, duminică, sunt disponibile 215 paturi la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special persoanelor cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu infecţie cu SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, potrivit datelor din aplicaţia în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.636 paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19.

În Bucureşti, sunt avizate de DSP 378 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 79 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a anunţat GCS.

Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

Conform sursei citate, 1.212 paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment, sunt disponibile 215 paturi ATI: 7 în Bucureşti, 11 în judeţul Alba, 6 în judeţul Argeş, 8 în judeţul Bacău, 4 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Brăila, 6 în judeţul Călăraşi, 2 în judeţul Caraş Severin, 21 în judeţul Constanta, 6 în judeţul Dolj, 14 în judeţul Galaţi, 2 în judeţul Giurgiu, 7 în judeţul Gorj, 3 în judeţul Hunedoara, 22 în judeţul Iaşi, 11 în judeţul Maramureş, 7 în judeţul Mehedinţi, 5 în judeţul Mureş, 2 în judeţul Neamţ, 9 în judeţul Olt, 2 în judeţul Prahova, 1 în judeţul Sălaj, 10 în judeţul Sibiu, 19 în judeţul Suceava, 2 în judeţul Timiş, 3 în judeţul Vaslui, 21 în judeţul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.