Comisarii Gărzii de Mediu a verificat, timp de patru zile, mai multe puncte de trcere a frontierei din zona de nord-vest a ţării. Comisarii au desfăşurat acţiuni de supraveghere privind trasabilitatea deşeurilor periculoase şi nepericuloase precum şi supravegherea fluxurilor de deşeuri spre instalaţiile de destinaţie, fiind redirecţionate unele transporturi, iar altele sigilate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 13-16.09.2022 Garda Naţională de Mediu a desfăşurat o importantă acţiune de verificare şi control la mai multe puncte de trecere a frontierei din zona de nord-vest a ţării. Timp de 4 zile, trei echipe de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu împreună cu efective ale Poliţiei Rutiere şi celei de Frontieră au desfăşurat acţiuni de supraveghere privind trasabilitatea deşeurilor periculoase şi nepericuloase precum şi supravegherea fluxurilor de deşeuri spre instalaţiile de destinaţie care valorifică deşeurile importate/transferate”, a transmis, luni, Garda de Mediu.  

Potrivit sursei citate, controalele au vizat atât transporturile rutiere la Nădlac I şi II, Vărşând, Borş II, cât şi cele feroviare (Episcopia Bihor şi Curtici) 

”Echipe mixte ale Gărzii Naţionale de Mediu în colaborare cu lucrători ai Poliţiei de Frontieră au desfăşurat activităţi specifice inclusiv prin controale fizice desfăşurate asupra transporturilor, în vederea evaluării riscurilor, identificarea noilor fluxuri ilegale de deşeuri şi surse/destinaţii concrete ale transferurilor de deşeuri pentru extinderea nivelului de cunoaştere al fenomenului traficului ilegal de deşeuri. De asemenea, cu sprijinul Poliţiei Române, au fost oprite în trafic lângă punctele de trecere a frontierei, mijloace de transport în vederea verificărilor de specialitate pe ramura transferului de deşeuri”, a mai transmis sursa citată.  

Pe parcursul celor 4 zile ale acţiunii, au fost verificate 138 de transporturi rutiere (din care 3 pe sensul de ieşire din ţară) şi 205 unităţi (semiremorci şi containere) pe transportul feroviar (din care 15 pe sensul de ieşire din ţară) 

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au redirecţionat 13 transporturi cu deşeuri deoarece nu respectau obligativitatea de trecere a frontierei de stat doar prin punctele unde se permite acest lucru.  

De asemenea, la 14 transporturi tranzit s-a aplicat sigiliu şi la alte două sigiliu pentru verificări suplimentare la destinaţie în România.  

Au fost şi 3 transporturi cărora nu s-a permis deloc intrarea pe teritoriul ţării. 

”Atragem atenţia operatorilor economici ce au ca obiect de activitate transportul şi valorificarea deşeurilor să respecte legea, să întocmească actele de transport corect şi să folosească exclusiv punctele de trecere a frontierei special destinate pentru asemenea transporturi”, a mai transmis Garda de Mediu.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.