Garda Naţională de Mediu anunţă că a desfăşurat prima acţiune în care au fost confiscate deşeuri de pe o proprietate privată, în cadrul unor controale făcute la Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Totodată, au fost date amenzi în valoare totală de 275.000 de lei şi au fost confiscate aproximativ 50 tone de deşeuri feroase şi neferoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Garda Naţională de Mediu, în colaborare cu Jandarmeria Română, a desfăşurat astăzi o acţiune fulger în localitatea Bolintin Vale din judeţul Giurgiu. 60 de comisari şi jandarmi au descins la operatorii care desfăşoară activităţi de colectare deşeuri valorificabile pentru a verifica legalitatea acestor activităţi. Acţiunea concretizează elaborarea de către noua conducere a Gărzii Naţionale de Mediu a procedurii de confiscare a deşeurilor cu valoare materială, în cazul în care acestea sunt deţinute în mod ilegal. Practic, astăzi, 30 august 2023, comisarii Gărzii de Mediu au desfăşurat prima acţiune în care au fost confiscate deşeuri de pe o proprietate privată, de la modificarea legii privind regimul deşeurilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii Naţionale de Mediu.

Astfel, au fost verificate mai multe amplasamente deţinute atât de persoane fizice, cât şi de societăţi care deţineau autorizaţie de mediu.

”În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare totală de 275.000 lei şi au fost confiscate aproximativ 50 tone de deşeuri feroase şi neferoase. Acţiunea a fost un exerciţiu de forţă şi un element de cotitură în lupta cu infracţionalitatea de mediu‼ Regulile «jocului» s-au schimbat şi în noul context, Garda Naţională de Mediu are acum o pârghie extrem de puternică. Dacă amenzile şi dosarele penale nu-i speriau, acum putem să lovim unde îi doare cel mai tare. Confiscam deşeurile deţinute ilegal chiar dacă sunt pe proprietate privată”, transmit reprezentanţii instituţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.