Comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au amendat cu 100.000 de lei două societăţi aparţinând Primăriei Sectorului 3, după un control declanşat după o sesizare a fostului comisar generalal Gărzii de Mediu Octavian Berceanu. Comisarii au dispus, de asemenea, interzicerea depozitării deşeurilor pe un teren din Splaiul Unirii Nr 15. Octavian Berceanu a afirmat că ”e mai greu atunci când în spatele gunoiului sunt decidenţii politici”, dar a lăudat ”curajul” comisarul GNM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi 14 aprilie, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au finalizat controlul la halele din Splaiul Unirii Nr 15, localitatea Popeşti Leordeni, aflate în exploatarea SC SD3 SALUBRIZARE ŞI DESZĂPEZIRE S3 SRL. Vă reamintim, în urmă cu câteva zile, mai mulţi cetăţeni ce locuiesc în zona sesizau un accentuat disconfort olfactiv. În urma acestor sesizări, o echipă de comisari GNM s-a deplasat la faţa locului unde a constatat neconformităţi în gestionarea şi depozitarea deşeurilor”, a transmis, joi, Garda de Mediu Ilfov.  

Sursa citată a precizat că, în cadrul acestor hale, operatorul depozita deşeuri RDF (deşeuri rezultate din tratarea mecanică a deşeurilor municipale şi asimilabile) provenite de la staţia de sortare aflată pe strada Lunca Vişagului din sectorul 3, Bucureşti. 

”Scopul, stocarea temporară până la valorificarea energetică a deşeurilor. În plus, comisarii au putut constata existenţa unei cantităţi însemnate de deşeuri vegetale şi mobilier urban dezafectat aflat în diferite stadii de degradare, toate depozitate în afară halelor, pe platforma betonată. Pentru toate neconformităţile constatate comisarii GNM au aplicat 2 sancţiuni în valoare totală de 100.000 lei şi au dispus interzicerea pe viitor a depozitarii deşeurilor precum şi evacuarea imediată a deşeurilor identificate, respectând prevederile legale în vigoare”, a mai transmis Garda de Mediu.  

Respectarea şi ducerea la îndeplinire măsurilor impuse vor fi monitorizate atent de comisarii Gărzii de Mediu Ilfov 

Unul dintre cei care au sesizat depozitul ilegal d deşeuri este fostul comisar general al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu.  

”La 15 zile (31 martie) după ce am sesizat Poliţia şi Garda de Mediu avem un control încheiat la depozitul ilegal de deşeuri al societăţii primarului din S3, de pe Splaiul Unirii 15, locaţie la graniţa dintre Bucureşti şi Ilfov, in Popesti Leordeni. Deci se lucrează, însă e mai greu atunci când în spatele gunoiului sunt decidenţii politici (...) Un pas mic pentru societate, unul mare pentru Garda. Au avut curaj”, a scris Berceanu pe Facebook.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.