Reprezentanţii Gărzii de Mediu au transmis, marţi, după adoptarea proiectului de lege privind salariile angajaţilor, că s-a făcut dreptate. Comisarul general al instituţiei a transmis că, în ultimii ani, numărul mic de angajaţi în raport cu munca necesară şi discrepanţele salariale au făcut foarte dificil de gestionat resursa umană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După mult timp în care promisiunile privind eliminarea inechităţilor salariale au rămas doar vorbe în vânt, iar comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), plătiţi chiar şi cu salarii de 2.600 de lei lunar, au fost consideraţi doar instrumente de imagine şi ţinte pentru atacuri, s-a făcut dreptate”, au transmis, marţi, reprezentanţii Gărzii de Mediu.  

La rândul său, Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM, a afirmat că gestionarea resursei umane a fost dificilă în ultimii ani.  

”Se vorbeşte despre mafii şi se arată cu degetul către oamenii instituţiei noastre, în ciuda eforturilor mari pe care le fac colegii noştri comisari, asigurând un serviciu de permanenţă neremunerat, atât în privinţa operaţiunilor transfrontaliere, cât şi a arderilor de deşeuri sau depozitelor necontrolate de deşeuri. În aceste condiţii, numărul mic de angajaţi în raport cu domeniul şi discrepanţele salariale - sunt oameni care prestează aceeaşi muncă şi primesc sume cuprinse între 2.600 şi 4.200 de lei pe lună - au făcut din ultimii ani unii foarte dificili din punct de vedere al gestionării resursei umane”, a declarat Marioara Artemis Gătej.  

Camera Deputaţilor a votat, marţi, cu majoritate de voturi, proiectul de lege iniţiat de Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, care reglementează salariile angajaţilor de la Garda de Mediu, astfel încât să nu mai existe discrepanţe între această instituţie şi alte foruri similare de inspecţie şi control, precum şi între salariaţi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.