Garda de Mediu derulează, până în 7 august, o amplă acţiune de control pe litoral şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”. Doar în prima zi, comisarii au dat amenzi în valoare de peste 350.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 31.07.2023- 07.08.2023, Garda Naţională de Mediu desfăşoară acţiuni de inspecţie şi control tematice şi inopinate pe litoralul românesc al Mării Negre şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”, în zona localităţilor Corbu-Vadu. Activităţile de inspecţie şi control vizează în principal starea de salubrizare a plajelor şi a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate”, anunţă Garda de Mediu.  

Sursa citată a precizat că, în prima zi a acţiunii, comisarii au constatat neconformităţi referitoare la starea de salubrizare a plajelor, evacuarea de ape uzate menajere pe sol şi nereguli privind colectarea separată a deşeurilor.

”Au fost întocmite 23 de acte de control, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 355.000 de lei”, a precizat Garda de Mediu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.