Un bărbat din Topliţa, judeţul Harghita, care dezmembra ilegal autoturisme şi incendia deşeurile provenite din această activitate a fost surprins de comisarii Gărzii de Mediu, în timpul unui control. Bărbatul este acum cercetat penal şi a primit o amendă de 2.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un cetăţean din municipiul Topliţa s-a gândit că poate dezmembra autovehicule scoase din uz fără autorizaţie de mediu şi, mai mult, să incendieze pe unde apucă deşeurile provenite din această activitate. În consecinţă, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Harghita s-au autosesizat şi au demarat un control.”, a transmis, marţi, Garda de Mediu.  

Sursa citată a precizat că bărbatul este cercetat penal şi a primit o amendă în valoare de 2.000 lei, aplicată de comisarii de mediu. 

”Atragem atenţia şi pe această cale că incendierea deşeurilor reprezintă o infracţiune, potrivit OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, iar cei care săvârşesc o asemenea faptă riscă pedeapsa cu închisoare de la 3 la 5 ani”, au mai transmis comisarii Gărzii de Mediu.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.