Un bărbat infectat cu SARS CoV-2, care era izolat la domiciliu, a fost prins de jandarmii gălăţeni când încercat să iasă dintr-o localitate aflată în carantină din cauza numărului ridicat de cazuri de Covid-19. El a vrut să părăsească zona respectivă printr-o lizieră de la marginea localităţii, motivând că dorea să meargă la cumpărături.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

otrivit unui comunicat al Jandarmeriei Galaţi,  joi, patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus. 

“În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Galaţi.

Bărbatul le-a spus spus jandarmilor că nu este obligat să fie izolat la domiciliu, dar oamenii legii au verificat şi au constatat că acesta este infectat cu SARS CoV-2 şi nu avea voie să plece de acasă.

“Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înţeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat şi a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi carantinat la domiciliu”, a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost dus la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind continuate de către poliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.