O secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost închisă temporar după ce o pacientă a fost depistată cu infecţie cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre Secţia Medicală 1 a Spitalului de Urgenţă din Galaţi, unde zilele trecute a fost internată o persoană în vârstă care acuza dureri abdominale. Ulterior, I s-a făcut testul pentru coronavirus iar rezultatul a fost pozitiv.

Imediat s-au luat decizii pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Astfel, Secţia Medicală 1 a fost închisă temporar.

Va fi făcută dezinfecţie generală astfel că secţia va rămâne închisă cel puţin până vineri. Nu se va mai face nicio internare însă cei 11 pacienţi care sunt internaţi în acest moment rămân în spital şi vor fi monitorizaţi permanent.

Pe de altă parte, cadrele medicale din Secţia Medicală 1 au fost plasate în izolare la domiciliu. La nivelul Spitalului Judeţean Galaţi sunt 29 de cadre medicale izolate la domiciliu după ce au intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus, printre acestea sunt 6 medici dar şi 5 asistente medicale şi 8 îngrijitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.