Ambulatoriul de la Spitalul Târgu Bujor va fi extins şi reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de peste 11 milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat, luni, de către preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat, luni, contractul de finanţare pentru proiectul “Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor”, în valoare de 11.148.902 lei.

Asistenţa financiară nerambursabilă este de 10.482.943 de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi este de 665.959 de lei.

”Vom construi o clădire pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Orăşenesc din Târgu Bujor şi vom moderniza cabinetele medicale care în acest moment deservesc ambulatoriul. Astfel, vor fi create spaţii noi pentru activitatea cabinetelor de chirurgie generală, obstetrică, ORL, oftalmologie, pediatrie, medicină internă, precum şi pentru laboratorul de analize medicale. Vom dota ambulatoriul de Specialitate cu 180 de echipamente medicale. Şi pentru acest proiect avem demarate deja procedurile de achiziţie publică”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Construcţia va avea un regim de înălţime P+1E şi o suprafaţă desfăşurată de 838 de mp.

Pe lista echipamentele care vor fi achiziţionate se afla un aparat de radiologie mobil, un electrocardiograf, negatoscoape radiologice, ecografe doppler, un analizor imunologie automat cu staţie PC,  un analizor microbiologie automat cu staţie PC, electrocauter şi microscoape digitale.Valoarea totală estimată a echipamentelor ce vor fi achiziţionate este de 2.194.728 de lei.

Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.