Primăria municipiului Galaţi a preluat, miercuri, de la Combinatul ArcelorMittal, baza sportivă "Siderurgistul", care a fost inaugurată în 2001 de Combinatul ArcelorMittal pe un teren de circa 44.000 de metri pătraţi luat în concesiune de la municipalitate, primarul Ionuţ Pucheanu dând miercuri asigurări că angajaţii combinatului şi cluburile sportive care au activat în această bază până acum vor beneficia în continuare de aceleaşi facilităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, au semnat, miercuri, un protocol prin care baza sportivă "Siderurgistul" a trecut din administrarea ArcelorMittal în administrarea municipalităţii.

Baza sportivă „Siderurgistul” din municipiul Galaţi a fost în administrarea ArcelorMittal, după ce compania a luat în concesiune un teren de circa 44.000 de mp de la municipalitate, baza devenind funcţională în anul 2001 în urma investiţiilor realizate de ArcelorMittal Galaţi. Astfel, aceasta cuprinde o sală de sport multifuncţională cu circa 600 de locuri, un stadion de fotbal cu tribune, dar şi alte terenuri pentru minifotbal, handbal, volei sau tenis. Baza sportivă include circa 7.800 de mp de construcţii.

De curând, ArcelorMittal Galaţi a înaintat autorităţilor locale solicitarea de încetare a concesiunii, după expirarea termenului, şi a început demersurile de predare a bazei sportive de către Primărie. Odată preluată miercuri baza de către de municipalitate, primarul Ionuţ Pucheanu a anunţat că intenţionează să realizaze o serie de investiţii.

"Urmează să dăm drumul studiilor de fezabilitate, prima etapa este de punere în siguranţă a colţului din dreapta a sălii şi evident a terenului de fotbal care şi el este afectat. Să nu vă aşteptaţi ca toate lucrurile să se întâmple peste noapte pentru că nu e fizic posibil aşa ceva, dar vreau să aveţi încredere că municipalitatea se va ocupa îndeaproape de acest subiect. În acelaşi timp vreau să asigur toate cluburile care îşi desfăşoară activitatea aici şi pe angajaţii ArcelorMittal că vor beneficia în continuare de aceleaşi facilităţi pe care ArcelorMittal până în momentul de faţă le oferea angajaţilor dumnealor", a afirmat Ionuţ Pucheanu. 

La rândul său, directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a afirmat că în continuare combinatul se va concentra pe două axe principale pentru sprijinul comunităţii locale, respectiv sănătatea şi educaţia.

"Suntem bucuroşi că am ajuns în acest stadiu, pornind de la înţelegerea iniţială privind această bază sportivă(...) În legătură cu sprijinul direct pe care ArcelorMittal va continua să îl acorde comunităţii, ne concentrăm pe două direcţii principale, în principal pe partea de sănătate şi în special în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă(...) iar a doua axă este educaţia pentru că doar o educaţie bună ajută comunitatea, îi asigură viitorul şi implicit şi viitorul nostru ca şi companie", a mai spus Ribo. 

Directorul general al ArcelorMittal Galaţi a ţinut să sublinieze că deşi numărul de angajaţi scade la nivelul combinatului, se vor face angajări în continuare.

"Deşi numărul de angajaţi ai combinatului continuă să scadă, vom continua să angajăm 100-120 de muncitori în fiecare an, pentru că pe de o parte vor pleca oameni către pensionare, pe de alta vor veni noi muncitori şi ştiţi că este acea şcoală de ucenici pe care o avem", a mai afirmat Ribo.

Reprezentanţi ai ArcelorMittal Galaţi au precizat că valoarea de inventar şi cea de contabilitate a bazei sportive "Siderurgistul" poate varia între 20 şi 30 de milioane de lei, dar valoarea de utilizare este cu mult mai mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.