Peste 350 de militari români şi americani, participă la un exerciţiu comun de instruire organizat în poligonul de la Smârdan, în judeţul Galaţi, luni având loc ceremonia de deschidere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul comun de instruire ”Justice Eagle 17” se desfăşoară în perioada 10 aprilie - 5 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan din judeţul Galaţi, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale
FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale

În cadrul exerciţiului se vor instrui în comun peste 350 de militari români şi americani, din Batalionul 284 Tancuri "Cuza Vodă", Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei", Batalionul 285 Artilerie ”Vlaicu Vodă”, structuri aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, şi din Batalionul 1 "Vulturii luptători" din armata Statelor Unite ale Americii, conform sursei citate.

FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale
FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale

”Este o oportunitate excelentă să ne aflăm aici, să ne instruim împreună pentru a demonstra şi promova soliditatea parteneriatului nostru. Poligonul de instrucţie Smârdan ne oferă posibilitatea instruirii în comun în vederea validării procedurilor de operare conform standardelor, astfel încât să realizăm dezideratul instruieşte-te aşa cum vei lupta”, a declarat colonelul Cornel-Traian Scurt, locţiitorul comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”. 

FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale
FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale
FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale
FOTO: Facebook / Ministerul Apărării Naţionale

Militarii americani au venit în România în luna februarie.

”Vulturii luptători au ajuns în România în luna februarie, în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, ca urmare a angajametului Forţelor Terestre ale SUA în Europa, în sprijinul aliaţilor noştri”, a declarat maiorul Michael Harrison, şeful operaţiilor în cadrul batalionului american.

Scenariul exerciţiului ”Justice Eagle 17” este unul bazat pe ducerea luptei de apărare pe poziţii de către structuri de forţe constituite din subunităţi de tancuri Abrams şi TR 85 M Bizon, infanterie mecanizată pe maşini de luptă Bradley şi  MLI 84 M Jder, sprijinite de piese de artilerie Paladin şi tunuri de calibrul 155 mm.

Militari americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor United în Europa, ca parte a angajamentului SUA pentru întărirea securităţii şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Unitatea va staţiona în România timp de nouă luni, după care va fi înlocuită de o altă unitate de luptă, asigurându-se astfel o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa. În această perioadă, militarii vor efectua exerciţii de tragere întrunite cu muniţie de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.