Autorităţile din Galaţi anunţă amenajarea unui parc de aventură modern pe spaţiul unei foste uzine de apă, proiectul, finanţat din fonduri europene, ridicându-se la peste 19,3 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, miercuri, că se derulează lucrări pentru pregătirea terenului şi se demolează clădiri dezafectate pentru amenajarea parcului de aventură modern, la fosta Uzină de apă nr. 1, în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro.

Se vor face o serie de amenajări între care: pumptrack pentru sporturi cu role, traseu downhill pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric pentru exerciţii fizice, tobogan, un amfiteatru etc. Parcul va avea spaţii verzi, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi.

Fosta Uzină de Apă a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp.

În urma licitaţiei publice, oferta declarată câştigătoare pentru contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost cea depusă de o  asociere de 6 firme. Durata de execuţie a lucrărilor este de 14 luni.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 19.330.158,88 lei, din care contribuţia de la bugetul local este de 447.665,46 lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.