O tânără de 36 de ani, vaccinată vineri, cu prima doză de vaccin Moderna, a avut reacţii puternice după ce i-a fost inoculat serul, pierzându-şi şi cunoştinţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Galaţi, tânăra de 36 de ani  s-a vaccinat vineri cu prima doză de vaccin Moderna în centrul din localitatea Corod. După vaccin, tânăra 
a prezentat reacţii adverse: hipertensiune, pierderea cunoştinţei, ameţeală, vertij, dispnee. Reacţiile au apărut la cinci minute după administrarea vaccinului. 
"Medicul coordonator din centrul de vaccinare a acordat primul ajutor şi a solicitat o ambulanţă, pacienta fiind transportată la Spitalul Municipal Tecuci, unde s-a continuat tratamentul. Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea", au precizat reprezentanţii Prefecturii.
Conform autorităţilor, persoana este cunoscută cu alergii, fiind în tratament, lucru pe care nu l-ar fi declarat echipei de triaj din centrul de vaccinare, conform procedurii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.