O nouă surpare de teren a avut loc miercuri seară, pe Faleza Superioară a Dunării din Galaţi, în zona „Elicei”, provocată de o avarie la sistemul de canalizare. Circulaţia este oprită, iar autorităţile intervin pentru remedierea situaţiei. Terenul s-a surpat prima dată în 2010, de atunci existând mai multe accidente de sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Circulaţia pe Faleza Superioară în zona Elice (pe breteaua de legătură) a fost oprită din cauza unei avarii la sistemul de canalizare. Echipele S.C. Apa Canal fac verificări pentru a depista cauzele şi se fac intervenţii pentru a remedia cât mai repede situaţia”, anunţă Primăria Galaţi.

Primăria Galaţi anunţa anul trecut că va aloca aproape 4 milioane de lei pentru remedierea falezei Dunării din zona ”Elicei”, unde terenul s-a surpat prima dată în 2010, fără ca suprafaţa să poată fi stabilizată ulterior, motiv pentru care circulaţia maşinilor în zonă a fost deviată din 2012.

Durata lucrărilor, prevăzută în contractul încheiat cu asocierea de firme S.C. Serv Land S.R.L şi Proexrom S.R.L, era de 210 de zile, dintre acestea 90 fiind prevăzute pentru proiectare şi 120 de zile pentru execuţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.