Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Galaţi şi-au întrerupt activitatea, marţi, timp de două ore, într-un protest spontan, nemulţumiţi de nivelul actual al salariilor, dar şi de prevederile Legii salarizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, Carmen Tudor, a declarat, marţi, că toţi cei şapte comisari ai instituţiei, dar şi cei patru colegi ai acestora de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi şi-au întrerupt activitatea marţi, între orele 10.00 şi 12.00.

"A fost un protest spontan, nu ne-am mai desfăşurat activitatea, nu s-a mai ieşit pe teren. Avem salarii la jumătate faţă de angajaţii de la ANSVSA sau de la alte inistituţii cu rol de control. Un debutant la noi are salariul minim pe economie, iar maxim un angajat cu vechime în muncă are un salariu de 2.200 de lei în mână, în condiţiile în care la ANSVSA un consilier superior are 4.700 de lei salariu. Pe noua lege ar urma să primim de la 1 iunie o creştere de 20% la salariu, dar până în 2020 tot nu se ajunge la salariul celor de la ANSVSA", a afirmat Carmen Tudor. 

Ea a precizat, pe de altă parte, că numărul actual de comisari de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi este foarte mic, având în vedere volumul de muncă, fiind necesară dublarea numărului de comisari în cadrul acestei instituţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.