Adunarea Generală a Judecătorilor de la Judecătoria Galaţi a hotărât suspendarea activităţii de judecată până în 29 decembrie, cu excepţia cazurilor urgente şi a celor rămase în pronunţare, în semn de protest faţă de modificările legilor justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Judecătoriei Galaţi, Adunarea Generală a Judecătoriei Galaţi, întrunită miercuri, a decis, cu majoritatea voturilor celor prezenţi, suspendarea activităţii de judecată până la data de 29.12.2017, cu excepţia cazurilor urgente şi a celor în care dezbaterile au fost închise, fiind reţinute în pronunţare.
 
Totodată, judecătorii de la Judecătoria Galaţi au declanşat şi acţiuni de protest, timp de 30 de minute, până vineri, 22 decembrie, în intervalul orar 12.30-13.00, constând în prezenţa magistraţilor în faţa Palatului de Justiţie, fără robă
 
Conform sursei citate, cele două forme de protest au fost adoptate ca urmare a adoptării de către Parlament a proiectelor de modificare a legilor justiţiei  fără a avea în vedere avizul negativ din patea CSM, voinţă exprimată de peste 4.000 de magistraţi prin Memoriul de Retragere a Proiectului de Modificare a Legilor Justiţiei şi ca urmare a preconizatelor modificări legislative la Codurile penale. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.