Persoanele din azilurile de bătrâni reprezintă 80% dintre cei decedaţi din cauiza coronavirusului în judeţul Galaţi, indică statisticile realizate de autorităţile din acest judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judeţul Galaţi înregistrează duminică la prânz un număr de 55 de decese. 44 dintre acestea fiind ale unor persoane care trăiau în cele două aziluri în care a intrat coronavirusul. 

Un număr de 35 de bătrâni au murit în azilul privat Sfântul Ilie din municipiu, unde coronavirusul a fost adus de administratorul afacerii care s-a îmbolnăvit de la soţul ei, care a călătorit în Turcia, acesta decedând.

Alţi 9 bătrâni au murit în centrul Sfântul Spiridon, al doilea focar de infecţie din judeţul Galaţi.

Cele 44 de decese în rândul bătrânilor din aziluri reprezintă 80 la sută din totalul deceselor provocate de coronavirus înregistrate la Galaţi.

Alte 4 persoane decedate din cauza coronavirusului au fost contacţi ai unor călători care au fost contaminaţi cu coronavirus, unul este contact al unui caz pozitiv, iar cinci persoane care au decedat în Galaţi nu au ştiut să fi intrat în contact cu cineva infectat şi nu au călătorit în străinătate, fiind vorba, potrivit medicilor epidemiologi, de transmitere comunitară.

În judeţul Galaţi sunt raportaţi până duminică 414 bolnavi de coronavirus, 55 de persoane decedând. Alţi 175 de bolnnavi s-au vindecat, fiind activi la acest moment 184 de pacienţi cu COVID 19. În centrele de carantină sunt 799 de persoane iar în izolare la domiciliu 206. Au fost efectuate până acum în acest judeţ 3163 de teste

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.