Un număr de 21 de tineri din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoane cu dizabilităţi din Galaţi au fost confirmaţi, vineri, cu coronavirus, după ce la mijlocul săptămânii 20 de angajaţi ai unităţii au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar autorităţile au dispus testarea tuturor persoanelor din centru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Prefecturii Galaţi, în urma confirmării cazurilor de coronavirus în rândul angajaţilor centrului, s-a trecut la testarea tuturor persoanelor din această unitate aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Astfel, în urma testării, s-a descoperit că 21 de beneficiari din 38 sunt pozitivi, iar 17 sunt negativi. Sunt persoane tinere, cu vârste până în 40 de ani, cu diverse dizabilităţi.

În centrul respectiv lucrează 51 de angajaţi, iar din cele 49 de probe luate din rândul acestora, 20 au ieşit pozitive şi 29. Doi dintre angajaţi au fost absenţi, pentru că se aflau în izolare la domiciliu la momentul testării.

Ca urmare a descoperirii acestor cazuri, autorităţile au decis instituirea carantinei în întregul centru.

În judeţul Galaţi sunt, până vineri, 734 de persoane confirmate cu coronavirus şi 86 de decese în rândul acestor bolnavi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.