Invitaţii celei de-a 17-a ediţii a Festivalului Brazilor de Crăciun au reuşit să strângă, pentru dreptul copiilor vulnerabili de a merge la şcoală, suma de 673.700 de euro, din licitaţia celor 30 de brazi creaţi special pentru acest eveniment, din biletele de tombolă şi din sponsorizări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul anilor, Salvaţi Copiii a obţinut, prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, aproape 4.000.000 de euro şi a reuşit astfel să sprijine activ 28.195 de copii: 6.556 de copii au participat la Grădiniţele Estivale, 18.008 copii au fost incluşi în programul Şcoala după Şcoală, iar 3.631 de copii au fost sprijiniţi prin programul A Doua Şansă.

La Gala organizată în incinta Stejarii Country Club au participat peste 270 de personalităţi din mediul de afaceri, media, cultură şi sport. Gala a fost prezentată de Andreea Esca.

În cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, care a avut loc joi seară, brazii concepuţi şi donaţi de către designeri celebri din România au fost licitaţi cu sume cuprinse între 400 euro şi 100.000 de euro, de companiile care şi-au asumat sprijinirea activă a programelor educaţionale ale Salvaţi Copiii. În total, suma strânsă din licitaţia brazilor a fost de 481.000 de euro. Alţi 9.400 de euro s-au strâns din biletele de tombolă, iar 183.300 de euro au venit din sponsorizări.

Bradul creat de Doina Levintza - suma finală 60.000 de euro
Bradul creat de Doina Levintza - suma finală 60.000 de euro

“Festivalul Brazilor de Crăciun nu este doar un eveniment caritabil, ci a devenit, treptat, un pol al implicării şi al asumării colective a faptelor bune. Este minunat să vezi cum, împreună, adunând binele cu bine, cum ne place nouă să spunem, copiii din medii vulnerabile reuşesc să rămână la şcoală şi să se integreze, astfel, social. Designeri, companii, voluntari, jurnalişti, tuturor le mulţumim pentru că au înţeles că fiecare dintre ei este parte a schimbării în bine. Mulţumiri speciale Andreei Esca, Andreei Raicu, dar şi celor două grupuri care au susţinut momentele artistice: Corul de Copii Radio, dirijat de domnul Voicu Popescu şi Grupul SONG, toţi implicându-se pro bono”, a spus Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Unul dintre cei mai râvniţi brazi de Crăciun, realizat de Omid Ghannadi & Dr. Elena Cristian, a fost vândut pentru 48.000 de euro.
Unul dintre cei mai râvniţi brazi de Crăciun, realizat de Omid Ghannadi & Dr. Elena Cristian, a fost vândut pentru 48.000 de euro.

Anul aceasta, 15 brazi au intrat în licitaţia serii: CRESC Studio & Teilor - 100.000 de euro, achiziţionat de Lidl; Doina Levintza - 60.000 de euro, achiziţionat de Catena; Dhaniel Nora - 60.000 de euro, achiziţionat de Kaufland; Ştefania Mircea & Salvaţi Copiii - 58.000 euro, achiziţionat de Globalworth, Catena, Carrefour, RBC şi Club Med; Omid Ghannadi & Dr. Elena Cristian - 48.000 euro, achiziţionat de Kaufland şi Algabeth; Andreea Berecleanu & Naturici.ro - 27.000 euro, achiziţionat de Lidl; Bogdana Grapă, cu sprijinul Libris.ro - 25.000 euro, achiziţionat de BCR; Roman Octav, susţinut de Craftex - 22.000 euro, achiziţionat de RBC; Anca Lungu, cu sprijinul Universkin & Romtexim - arh. Răzvan Ichim - 12.000 euro, achiziţionat de Carrefour; Veronica Schmidt şi Fundaţia Michael Schmidt - 11.000 euro, achiziţionat de Rompetrol; Dorin Negrău - 10.500 euro, achiziţionat de Lidl; Stephan Pelger & Collective - 10.000 euro, achiziţionat de Camelia Şucu; Carmen Ormenişan - 7.000 euro, achiziţionat de Carrefour; Marina Aristotel - 7.000 euro, achiziţionat de Cosmos Mobile; Răzvan Ciobanu & Tria Alfa, cu sprijinul Club Med - 6.500 euro achiziţionat de Cushman Echinox.

Fondurile colectate în cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun vor fi folosite pentru a finanţa programele educaţionale "Şcoală după Şcoală", în care sunt incluşi aproximativ 4.500 de copii din medii defavorizate şi familiile acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.