Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a comentat din nou, marţi, proiectul Ministerului Energiei de renunţare la subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici şi afirmă că parlamentarii PSD vor vota împotriva unei astfel de iniţiative. Firea afirmă că facturile bucureştenilor se vor tripla şi oferă mai multe exemple. Pentru o garsonieră cu o persoană, se plăteşte 109 lei subvenţionat şi 320 de lei nesubvenţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pericol pentru bugetul familiilor din Bucureşti! Se va ajunge la triplarea facturilor la întreţinere. Noul Program de guvernare, prezentat de domnul Orban, prevede iniţiativa ministrului PNL al Economiei, Virgil Popescu, care vrea să interzică subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de către primarii. Mă voi opune acestui proiect şi am asigurarea şi din partea colegilor Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, că parlamentarii noştri vor vota împotriva unui proiect de sărăcire a bucureştenilor”, a scris, marţi, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, Bucureştiul contribuie cu 25% la PIB-ul României, iar la Primăria Capitalei se întoarce 0,6%.

”Infim! Cu toate acestea, considerăm că trebuie plătită în continuare subvenţia pentru populaţie. În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet- Termoenergetică, locuiesc bucureşteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogaţi. Cei care şi-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidenţiale din judeţul Ilfov. În municipiul Bucureşti, preţul total al GIGACALORIEI cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit de populaţie (consumatorul casnic) şi diferenţa de 332,48 lei subvenţie este plătită de Primăria Capitalei”, a mai scris Firea.

Aceasta prezintă şi mai multe calcule comparative.

”Pentru o lună de iarnă, la o garsonieră (1 camera cu o persoană) se plătesc 109 lei/ luna de iarnă subvenţionat, iar nesubvenţionat de primărie ar ajunge 320 lei/ luna de iarnă. Pentru o lună de iarnă la un apartament de 2 camere cu 2 persoane se plăteste energia termică subvenţionată aproximativ 165 lei/ luna şi nesubventionata de Primăria Capitalei s-ar plăti 450 lei/ lună. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 3 camere (trei persoane) se plăteşte acum 206 lei/ luna de iarnă subvenţionat iar nesubvenţionat 610 lei/ lună”, susţine primarul general.

Gabriela Firea a anunţat, luni, că se va opune propunerii formulate de ministrul Economiei privind renunţarea la subvenţia pe care Primăria generală a Capitalei o acordă pentru plata agentului termic de către consumatorii casnici din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.