Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă, vineri, că pregăteşte la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse măsuri pentru sprijinirea femeilor care au peste 55 de ani şi nu reuşesc să se mai angajeze. ”Gândim facilităţi pentru companiile care vor fi deschise să angajeze femei încă active şi cu dorinţă de muncă”, spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Femeile sunt puternice, remarcabile şi multe dintre ele excelează în domeniile în care activează. Ideea că femeile sunt bune doar la treburile casnice, familiale şi că nu pot fi lideri este învechită! Avem nenumărate exemple de femei care au succes în afaceri, administraţie, finanţe, sănătate, activism civic sau în politică. Acesta a fost unul dintre subiectele principale de discuţie la dezbaterea femeilor social democrate „Rolul femeii în familie şi societate”. OFSD Bucuresti continuă, astfel, o serie de întâlniri la care doamne de succes, cu renume în afaceri, sănătate sau sport împărtăşesc din experienţa lor şi fac schimb de idei pentru a îmbunătăţi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi”, spune Firea. 
 
Ministrul Familiei arată că invitatele sprciale ale dezbaterii au fost medicul Carmen Orban, managerul spitalului Monza şi fost director al Institutului Clinic Fundeni, Măriuca Ivan, fondatoarea Asociaţiei Crucea Alb-Galbena Romania, Elisabeta Lipa, campioană olimpică la canotaj, actriţa Monica Davidescu şi Lorena Stoian, avocat specializat în dreptul familiei, alāturi de doamne parlamentar, consilier, medic, profesor, jurist, economist sau din mediul artistic.
 
”Le-am transmis tuturor doamnelor că militez ca egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi să nu rămână doar la nivel de vorbe. Am iniţiat şi depus la Parlament împreună cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care asigurăm pentru femei 30% dintre locurile de pe listele de la alegerile locale şi din consiliile de administraţie ale companiilor de stat. Este un pas important pentru societatea noastră, în care 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie”, a arătat Gabriela Firea. 
 
Ea a precizat că, în paralel, ”pregăteşte la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse măsuri pentru sprijinirea femeilor care au peste 55 de ani şi nu reuşesc să se mai angajeze. Gândim facilităţi pentru companiile care vor fi deschise să angajeze femei încă active şi cu dorinţă de muncă”.
 
”Ne gândim şi la femeile care au mai mulţi copii, la familiile numeroase. Pe modelul din alte state europene, Polonia de exemplu, lucrăm la introducerea unui card de reduceri pentru aceste familii numeroase. Va putea fi folosit pentru a obţine reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracţie, restaurante sau librării. De asemenea, am stabilit deja detaliile pentru introducerea în România a cardului european pentru tineret. Orice tânăr din România, cu vârsta între 14 şi 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care să-i ofere beneficii şi reduceri aşa cum au peste 6 milioane de tineri europeni”, a menţionat Firea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.