Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat că peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii şi aproximativ 2.850 de dosare au fost analizate de comisie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Datele au fost confirmate astăzi de Asociaţia Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel naţional. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate. Am participat la evenimentul organizat de dr. Andreas Vythoulkas, M.D. specialist în infertilitate, şi de profesorul în obstetrică-ginecologie dr. Radu Vlădăreanu. A fost emoţionantă întâlnirea cu doamnele care au reuşit să devină mame în urma procedurilor de fertilizare, unele dintre ele prin programul pe care l-am iniţiat în mandatul de primar general al Capitalei”, a scris Gabriela Firea, marţi pe Facebook.
 
Ea a mai spus că, până în prezent, 1.000 de contracte au fost transmise către cupluri sau femeile înscrise în program şi aproape 600 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. 
 
„Cu această ocazie, am prezentat ultimele date despre Programul naţional de creşterea a natalităţii, iniţiat şi derulat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Am primit, din 5 Decembrie 2022 şi până acum, peste 11.600 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise. Au fost deja înregistrate peste 5.000 de dosare, iar circa 2.850 au fost analizate de comisie. Din păcate, multe dintre dosare au avut nevoie sa fie reanalizate, pentru că fie erau incomplete, fie conţineau documente completate greşit. Până astăzi, 1.000 de contracte au fost transmise către cupluri sau femeile înscrise în program şi aproape 600 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari”, a completat Firea.
 
MInistrul Familiei a mai precizat că estimează că săptămâna aceasta vor ajunge  alte 400 contracte la cei care au aplicat în program şi vor fi comandate alte 200 de vouchere.
 
„De asemenea, vom comanda alte 200 de vouchere. Ştiu că sunt încă multe întrebări de la cei care-şi doresc să devină părinţi, şi, de asemenea, multă nerăbdare. Le cer tuturor, încă o dată, să aibă încredere în noi şi să aibă răbdare pentru că vor primi acest sprijin în valoare de 15.000 de lei. Publicăm pe site-ul ministerului, în fiecare vineri seară, o statistică amănunţită cu privire la numărul şi soluţionarea dosarelor”, a conchis ministrul Firea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.