Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă că a finalizat un proiect important prin care egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi nu rămâne doar la nivel de vorbe, prin care se asigură locuri pentru femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Schimbăm o percepţie învechită şi un stereotip! 3 din 10 români spun că femeile nu au calităţi de conducere, potrivit unui studiu recent. Lumea se schimbă şi odată cu ea trebuie să ne schimbăm şi noi mentalitatea. Am finalizat un proiect important prin care egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi nu rămâne doar la nivel de vorbe, iar femeile vor demonstra că pot face mai mult”, spune ministrul.

Potrivit Gabrielei Firea, prin proiectul promovat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, se asigură locuri pentru femei în consiliile de administraţie ale companiilor de stat. 

 
”Împreună cu vicepremierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu şi ministrul Economiei, Florin Spătaru, propunem modificarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Avem susţinerea coaliţiei de guvernare pentru acest proiect şi sprijin din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a PSD Marcel Ciolacu, dar şi a premierului Nicolae Ciucă”, mai spune Firea. 
 
Ea arată că este o modificare importantă pentru statutul femeilor în societatea noastră.
 
”Ne dorim mult să modificăm următoarele statistici oficiale, extrem de îngrijorătoare: 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie!  8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii!  3 din 10 români spun că femeile nu au calităţi şi abilităţi pentru funcţii de conducere! Datele prezentate mai sus fac parte dintr-o amplă cercetare sociologică în cadrul proiectului „România Durabilă”, parte a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030”, afirmă Gabriela Firea. 
 
”Nu putem rămâne în urma vremurilor, având mentalităţi învechite. Sunt nenumărate femei de succes în afaceri, politică sau activism civic. Trebuie să depăşim aceste stereotipuri şi idei învechite. Femeile pot fi şi mame bune, iubitoare, implicate în creşterea copiilor şi, să aibă, în paralel, cariere extraordinare”, mai scrie ministrul Familiei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.