Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat că Guvernul nu respectă copiii din România, iar acea alocare de 23 de lei în plus la alocaţie nu acoperă nici scumpirile la fructe şi legume care au avut loc în această perioadă. Ea a precizat că PSD nu poate fi de acord cu abordare alocării unui procent de 15% la alocaţiile pentru copii fiindcă asta înseamnă de fapt o tăiere de 85%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Considerăm că este o lipsă de respect faţă de copiii din România, faţă de familiile din România şi că acei 23 de lei în plus la alocaţie nu acoperă nici scumpirile la fructe şi legume care au avut loc în această perioadă. Dacă este să vorbim în termeni bugetari, niciodată nu vor fi bani suficienţi pentru toate domeniile de activitate dar aceasta este treaba şi răspunderea Guvernului, să prioritizeze cheltuielile. Protestăm energic faţă de blocarea dublării alocaţilor copiilor de către Guvern”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PSD.
 
Firea a adăugat că motivele înaintate de Executiv care a argumentat că nu sunt bani reprezintă „scuzele meschine care sunt găsite în fiecare zi”.
 
Preşedintele PSD Bucureşti a susţinut că din punctul de vedere al Guvernului „copiii  nu sunt o prioritate”

„Noi am votat dublarea alocaţiilor. Nu putem şi fi de acord cu abordare aunui procent de 15% pentru înseamnă ă tăiere de 85%. Nu stă în picioare eschiva că nu sunt fonduri. Când a fost nevoie au găsit fonduri. Suntem absolut convinşi că vor înţelege faptul că toţi copiii româniei reprezintă o prioritate şi că nu e o sumă fabuloasă comparativ cu alocaţiile din Europa”, a conchis Firea.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, la Realitatea Plus, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”. Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.