Ministrul Familiei, Gabriela Firea afirmă că, pentru asistenţa victimelor violenţei domestice paşii trebuie să fie aceeaşi, indiferent de situaţie: evaluarea iniţială, activarea măsurilor de protecţie în caz de urgenţă, evaluarea victimei din punct de vedere personal, social şi profesional, iar apoi stabilirea planului de intervenţie, astfel că specialişti din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati - ANES au gândit un fel de „manual”, un ghid al managementului de caz cu ajutorul căruia trebuie rezolvat fiecare caz. Doar în primele 6 luni ale acestui an, în jur de 33.000 de persoane au fost victime ale violenţelor acasă sau în familie, atrage atenţia ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gabriela Firea scrie marţi pe Facebook că vViolenţa domestică este intolerabilă, iar victimele trebuie protejate, iar agresorii au nevoie de pedepse aspre, dar şi de consiliere pentru a înţelege unde au greşit.
 
”Am stabilit standardele minime şi paşii pe care trebuie să-i facă toate instituţiile care asigură asistenţă, suport şi consiliere victimelor adulte, cuplurilor mamă-copil, dar şi servicii sociale agresorilor. Angajaţii din serviciile sociale care vor respecta aceste etape, vor ajuta şi mai mult victimele violenţei domestice. Doar în primele 6 luni ale acestui an, în jur de 33.000 de persoane au fost victime ale violenţelor acasă sau în familie. Au fost emise aproape 4.200 de ordine de protecţie”, spune ministrul. 
 
Firea arată că de multe ori, se întâmplă ca victimele să fie tratate diferit, unii responsabili din serviciile de asistenţă socială fiind mai implicaţi decât alţii. Specialişti din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati - ANES au gândit un fel de „manual”, un ghid al managementului de caz cu ajutorul căruia trebuie rezolvat fiecare caz. 
 
”Pentru asistenţa victimelor violenţei domestice paşii trebuie să fie aceeaşi, indiferent de situaţie: evaluarea iniţială, activarea măsurilor de protecţie în caz de urgenţă, evaluarea victimei din punct de vedere personal, social şi profesional, iar apoi stabilirea planului de intervenţie. Urmând aceşti paşi, specialiştii în asistenţă socială vor şti care sunt nevoile reale ale victimei şi cu poate fi ajutată cu succes”, arată ministrul Familiei. 
 
Potrivit ministrului, cele două ordine pentru aprobarea standardelor minime obligatorii privind aplicarea managementului de caz în cadrul serviciilor sociale destinate victimelor violenţei domestice şi agresorilor au fost deja publicate în Monitorul Oficial.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.