Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriel Firea, susţine că la nivelul localităţilor vor fi înfiinţate Consilii Consultative, care să adune informaţii despre copiii cu probleme sociale, iar ulterior ministerul să poată aloca fonduri pentru rezolvarea acelor probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea a declarat, luni, la Iaşi, în cadrul unei dezbateri despre prevenirea abandonului şcolar, că România va avea în premieră o bază de date în care nu se vor regăsi doar copiii care pot fi adoptaţi, ci şi cei care sunt în risc de abandon şcolar.

"Baza de date va fi denumită Observatorul Naţional al Copilului. Se va institui un Consiliu Comunitar alcătuit benevol, pentru că nu obligăm pe nimeni, din preotul din comunitate, învăţătorul, profesorul, asistentul, medicul, societatea civilă dacă există, poliţistul de proximitate, autoritatea locală. Împreună vor trebui să transmită informaţii pentru a fi cuprinse în Observatorul Naţional al Copilului, astfel încât Ministerul Familiei să poată aloca fonduri ţintit către acea comunitate care să spunem că a înscris în baza de date 100 de copii", a explicat Gabriela Firea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea a mai spus că banii nu vor fi alocaţi pentru cheltuielile familiei, ci ţintit, pentru a rezolva nevoile copilului.

"Acea familie nu are încălzire? Acţionăm ţintit pentru încălzire. Nu are acoperiş sau îl are stricat? Reparăm acoperişul. Nu are îmbrăcăminte, încălţăminte sau rechizite? De asemenea tatăl bea alocaţia? Unul din părinţi sau doi consumă substanţe interzise. Există violenţă domestică? Acest Consiliu Comunitar, şi ştiu că vor apărea discuţii, l-am gândit pe sistem european", a precizat ministrul Gabriela Firea.

Totodată, Firea a afirmat că membrii Consiliului Comunitar vor fi remuneraţi, urmând să primească unu la sută din indemnaţia primarului.

"Acele persoane prestează o activitate în afara muncii lor şi ne-am gândit să aibă şi o plată, adică unu la sută din indemnizaţia primarului. Nu este o sumă mare, ci o recunoaştere a muncii pe care o realizează pentru comunitate. Vom dori să avem informaţii exacte, deci va presupune şi muncă de teren", a mai afirmat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.