Medicul legist Gabriel Gorun afirmă că, spre deosebire de anii anteriori, când existau absolvenţi de Medicină care alegeau la Rezidenţiat Medicina Legală datorită unor beneficii pe care le aveau, în prezent constată că inclusiv unii dintre cei care aleg această specialitate renunţă pe parcurs. El a explicat care ar fi, în opinia sa, motivele pentru care se întâmplă acest fenomen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dacă o bună bucată de timp mulţi dintre absolvenţii de Medicină - vorbesc acum de medici - veneau către Medicina Legală, unii din pasiune, unii pentru beneficiile salariale care datorită condiţiilor deosebite de lucru se repercutau şi în nişte sporuri suplimentare, în momentul de faţă cele două criterii au devenit tot mai puţin importante în alegerea lor şi ceea ce constat cu durere este faptul că până şi dintre cei care aleg, în urma examenului de Rezidenţiat, o astfel de specialitate, Medicina Legală, o abandonează pe parcurs”, a declarat Gabriel Gorun, marţi seară, la Medika Tv.
 
Întrebat ce îi face pe cei care aleg Medicina Legală să renunţe, medicul a invocat un cumul de factori.
 
”Unul dintre răspunsuri ar putea fi insatisfacţia profesională şi modul în care sunt motivaţi să se dezvolte în carieră. Poate fi un răspuns, celălalt poate fi inaccesibilitatea unor metode moderne de investigare medico-legală pentru că suntem încremeniţi în nişte sisteme vechi, pe care nu reuşim să le upgradăm prin dotare. Ceea ce se întâmplă în toată medicina modernă este un progres datorat în special tehnologiei, or în Medicina Legală această tehnologie nu se regăseşte pe cât ar trebui să se regăsească în laboratoare, or nu se regăseşte din păcate, suntem, poate, una dintre specialităţile cu cel mai lent progres”, a adăugat Gabriel Gorun. 
 
Medicul a invocat ”un sentiment de insatisfacţie” pe care medicii legişti îl trăiesc atunci când compară tehnologia pe care o folosesc cu ceea ce văd la congrese sau în revistele de specialitate. Gabriel Gorun a spus că în momentul de faţă medicii legişti români sunt suprasolicitaţi, fiind numeroase solicitări de expertize care sunt ”tot mai elaborate de la zi la zi”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.