O fundaţie din Sibiu pune la dispoziţia pacienţilor cu COVID-19 trataţi la domiciliu pulsoximetru, aparat necesar pentru măsurarea saturatiei de oxigen din sânge, indicator al stării de sănătate în infectarea cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pentru pacienţii COVID trataţi la domiciliu, Fundaţia Comunitară Sibiu pune la dispoziţie o locaţie în Piaţa Habermann de unde aveţi posibilitatea de a împrumuta un pulsoximetru pentru o perioadă variabilă, printr-o simplă RECOMANDARE telefonică sau email de la medicul de familie al pacientului”, a anunţat, luni seară, pe Facebook, medicul sibian Egri Eduard. 
 
Acesta a precizat că, pentru pacienţii SARS-COV-2 trataţi la domiciliu, pulsoximetria (măsurarea saturaţiei de oxigen din sânge) reprezintă cel mai important indicator al evoluţiei sau a agravării bolii, iar folosirea acestui aparat este extrem de simplă.
 
În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 15.035 de persoane (dintre care 14.468 adulţi şi 567 copii). 
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 144 de persoane. 
Municipiul Sibiu este în carantină din 16 noiembrie, incidenţa în ultimele 14 zile fiind 6,93 la mie. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.