Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) face apel la Guvern să aleagă şi să propună cu responsabilitate următoarea persoană care să preia portofoliul de la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa, spunând că trebuie să fie un om onest, deschis dialogului, care îşi doreşte ca educaţia din România să evolueze, nu doar să ocupe o funcţie politică. FSLI atrage atenţia că sistemul educaţional are nevoie de stabilitate, iar o reformă reală nu poate fi făcută cu schimbări de la o zi la alta, cu oameni care nu pot continua proiectele începute deja.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicaliştii din educaţie spun că prin demisia lui Valentin Popa, sistemul de învăţământ nu trebuie să fie destabilizat, pentru că educaţia din România are nevoie de stabilitate şi coerenţă prin măsuri, iar o reformă reală a sistemului nu poate fi făcută cu schimbări de la o zi la alta şi cu oameni care nu pot continua nişte proiecte începute şi discutat deja cu partenerii sociali.

FSLI face astfel apel la Guvern să propună cu responsabilitate următoarea persoană care va prelua portofoliul de la Ministerul Educaţiei, care trebuie să fie „un profesionist, un bun cunoscător al sistemului de învăţământ, un om onest, transparent şi deschis dialogului social, care îşi doreşte ca şcoala românească să evolueze şi care nu ocupă doar o funcţie politică”.

“Consider că doar un parteneriat real, fără interese ascunse poate ajuta sistemul de învăţământ din România să evolueze. Federaţia noastră şi-a arătat tot timpul disponibilitatea pentru a lucra cot la cot cu ceilalţi parteneri sociali la ceea ce înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţii din învăţământ, creşterea gradului de finanţare, precum şi schimbarea opticii în ceea ce priveşte pregătirea elevilor. Orice schimbare nepotrivită poate să bulverseze cursul unor proiecte care au fost demarate. Nu avem nevoie de bâjbâieli în măsurile noului ministru al Educaţiei Naţionale, ci de un partener interesat în mod real să ajute educaţia”, susţine preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.